Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2006

Σύντομα, μάλλον αυτό εδώ το μπλογκ θα τελέσει την ιερήν κι έντιμην πράξη του χαρακιριού. Είναι θλιβερό, κουραστικό και ψυχοφθόρο μια πλατφόρμα όπως αυτή του Blogger να είναι ανέφικτο να κάνει το αυτονόητο, να είναι δηλαδή διαθέσιμη 24/7. Κι αν τις περιπτώσεις των προειδοποιημένων και προγραμματισμένων αναβαθμίσεων τις αντιλαμβάνομαι και τις στηρίζω χωρίς να γκρινιάζω ποτέ, τα Εrrors τύπου 501 ή 404, τα βρίσκω αστεία κι ερασιτεχνικά.

Για τον λόγο αυτό αναζήτησα και βρήκα στο Wordpress το παλιό μου μπλογκ και, αφού έσβυσα τα παλιά ποστ κρατώντας μόνο το πρώτο, και ανανέωσα το Μπλογκρολ, είμαι πια ένα βήμα πριν την μετακόμιση. Δεν θέλω να την κάνω ακόμα όχι για λόγους συνήθειας ή συναισθηματικού δεσίματος (αλοίμονό μου!) με τον παρόντα προμηθέα αλλά για λόγους καθαρά πρακτικούς: αποφάσισα να περιμένω το τέλος του μήνα για να κάνω το Import στο αρχείο του Wordpress και να θυμηθώ ως τότε μερικά τρικ επεξεργασίας του κειμένου, παρουσίασης και μερικά άλλα ακόμη που είναι κάπως διαφορετικά από την άλλη πλευρα του φεγγαριού.

Ίσως βέβαια ως τότε το Blogger λογικευτεί πράγμα που δυστυχώς δεν βλέπω πολύ πιθανό να συμβαίνει.

Αν μη τι άλλο πάντως και ζωή μετά τον
Blogger υπάρχει και κυρίως, ζωή μετά το blogging.

Ίδωμεν...

Λινκ: Ημεροδρόμιο in Wordpress

8 Comments:

Blogger roidis said...

ο σκέφτομαι κι εγώ να την κάνω, η μεταφορά που διαθέτει το wordpress ξέρεις αν την κάνει με τις φωτογραφίες από τον blogger?

δύσκολο εγχείρημα πάντως.

10/24/2006 7:14 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

αντε
θέλω και εγώ αλλά για μένα είναι ακόμα πιο δύσκολο.
μη ξεχάσεις να βάλεις και την καλή φλοκάτη

10/24/2006 10:14 π.μ.  
Blogger atg said...

a esu gurises polu fouriozos!!

10/24/2006 11:37 π.μ.  
Blogger οι σκιές μιλάν said...

@ Ροϊδης
Απ' ό,τι ξέρω τραβά τα ποστ ολόκληρα, μαζι και τις φωτογραφίες που ρωτάτε. Ένα παράδειγμα απορρόφησης είναι το αρχείο των πόστ του στον Μπλόγκερ που διατηρεί ο Κρέιζυ Μάνκι στο Γουόρντπρες. Μπορείτε να το δείτε ακολουθώντας το λινκ εδώ δεξιά (Project Mayehm) για να πατε στη νέα σελίδα του Νάσσου στο blacknwhite mag κι από κει να αναζητήσειτε το λινκ για το εν λόγω αρχείο.

Τις καλημέρες και τα σέβη μου για το μπλόγκ σας, τη γλώσσα του και το εξαίρετο νικ σας.

10/24/2006 11:58 π.μ.  
Blogger οι σκιές μιλάν said...

Κυρίες μου...σας ευχαριστώ για την πρωινή σας επισκεψη.

@ Μαργαρίτα
το δικό σου βλογί καταλαβαίνω οτι διέπεται απο ένα ιδιαίτερο καθεστώς ιδιωτικού/διεθνούς δικαίου. Αν για να το λειτουργήσεις χρειάζεται να βάλεις τη στολή παραλλαγής και να επισκεφθείς τον γ. για να μετακομίσεις θα χρειάζεται μάλλον να εκτοξεύσεις απειλές χημικού/βιολογικού πολέμου :Ρ

υγ. Εξήγησε σε παρακαλώ στον τρισμέγιστο ποιος είναι ο Αποστόλης και ποια η αξία της ψαροταβέρνας του που διατηρεί στο λιμάνι (πλησίον των λουξ) γιατι του λέω για ψαράκια στα σχόλια του και δεν ξέρω κι εγώ τι βάζει με το μυαλό του...:ΡΡ

@Αλικη
Ναι, ήμουν χθες σε υπερένταση όντως από το ταξίδι. Καλώς σε ξαναβρίσκω. Να τα πούμε :)

10/24/2006 12:06 μ.μ.  
Blogger atg said...

na ta poume i leave it to u :P

10/24/2006 12:22 μ.μ.  
Blogger οι σκιές μιλάν said...

ok, i'll let you know - end of the week preferably :)

10/24/2006 12:33 μ.μ.  
Blogger roidis said...

σε ευχαριστώ για όλα!

10/24/2006 7:38 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home