Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2006

Vincent Price Rapping

To τραγούδι του Michael Jackson που σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ως Τhriller ο στιχουργός του, Rod Temperton, το είχε αρχικά τιτλοφορήσει Starlight. Στο τέλος του κομματιού είχε την ιδέα να προσθέσει ένα talking section ερμηνευμένο από μια φωνή που θα ήταν αναγνωρίσιμη από το ευρύ κοινό. Η σύζυγος του παραγωγού του Τhriller, του αλησμόνητου στην ιστορία της δισκογραφίας Quincy Jones, έτυχε να γνωρίζει τον Vicent Price και τελικά η πρόταση συνεργασίας έγινε τρείς μόλις μέρες πριν την ηχογράφηση του τραγουδιού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την παραμονή, οι Jones και Temperton αποφάσισαν πως για τις ανάγκες της συμμετοχής του Price ο στιχουργός θα προσέθετε δυο ή τρείς επιπλέον στροφές στο τέλος του κομματιού, τις οποίες συμφώνησαν να παραδώσουν στον Price την επόμενη μέρα, στις 2 το μεσημέρι οπότε ήταν και προγραμματισμένο να μπεί στο στούντιο. Ο Temperton έπεσε εκείνο το βράδυ να κοιμηθεί με σκοπό να ασχοληθεί με τη σύνθεση την επόμενη μέρα. Είχε ξεχάσει ωστόσο το ραντεβού του με τον Άγγλο εκδότη του για το επόμενο πρωί, ένα ραντεβού που κράτησε ως τις 12:20 το μεσημερί.

Οι στίχοι για το session του Price, όσο τρελλό κι αν ακούγεται, γράφτηκαν εν όσω περίμενε στην αυλή του σπιτιού του το ταξί που θα τον μετέφερε στα στουντιο της Epic και κατά τη διάρκεια της κούρσας. Εκείνη τη μίαμισυ ώρα γράφτηκαν τρείς στροφές που η φωνή του Price τις έκανε συνώνυμες του Thriller, του πιο επιτυχημένου (εμπορικά) τραγουδιού στην ιστορία της μουσικής.

Απο τις τρεις αυτές στροφές εν τέλει στον δίσκο χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι δύο. Όλο, ωσόσο, το
πραγματικά εξαιρετικό rapping με τη βαθειά φωνή του Vincent Price το βρίσκεις στο παρακάτω αρχείο.

(This link will expire in 7 days)

2 Comments:

Blogger enteka said...

ti endiaferon!

11/15/2006 6:56 μ.μ.  
Blogger οι σκιές μιλάν said...

thanx 11

Παρεπιτωντως, πολλά συγχαρητήρια για την εκπομπή σου από το Ροδον. Την ανέβασε στο νετ ο Μιχάλης Ε. και στην πρώτη ευκαρία θα την ακούσω. Από το play list ποθ είδα, έπαθα ένα μικρό σοκ με το υλικό που επέλεξες.

Thumbs up

11/15/2006 7:09 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home